Basın-Sen, Akın ve Yüksel’e etkili polis koruması sağlanmasını talep etti

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Polis Genel Müdürlüğü’nü, gazeteciler Ayşemden Akın ve Emine Yüksel’e yönelik tehditlere karşı etkili bir polis koruması sağlanması için sorumluluk almaya çağırdı. Basın-Sen’in açıklamasında, “Yaptıkları haberin ardından..

Basın-Sen, Akın ve Yüksel’e etkili polis koruması sağlanmasını talep etti
Yayınlanma: Güncelleme:

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Polis Genel Müdürlüğü’nü, gazeteciler Ayşemden Akın ve Emine Yüksel’e yönelik tehditlere karşı etkili bir polis koruması sağlanması için sorumluluk almaya çağırdı.

Basın-Sen’in açıklamasında, “Yaptıkları haberin ardından ölüm tehditleri alan ve Cemil Önal’ın Hollanda’da infaz edildiği röportaj sonrası deyim yerindeyse yaşamları ev hapsine dönüşen gazeteciler Ayşemden Akın ve Emine Yüksel için hâlâ etkili bir polis koruması sağlanmamıştır.” denildi.

Sendika Avukatı Cansu N. Nazlı aracılığıyla polise yapılan tüm resmi başvurulara rağmen, kısa bir süreliğine uygulanan sınırlı güvenlik tedbirlerinin, herhangi bir gerekçe gösterilmeden azaltıldığı kaydedilen açıklama şöyle sürdü:

“Bu kadar ciddi bir tehdidin söz konusu olduğu bir durumda, güvenlik önlemlerinin azaltılması, kamu güvenliği açısından da son derece endişe vericidir. Polis Genel Müdürlüğü’nden beklentimiz, bu konuda sorumluluk alması ve kamuoyuna gerçekçi bir açıklama yapmasıdır.

Ne yazık ki dün Meclis’te hükümet kanadının da iradesiz ve vurdumduymaz yaklaşımına bir kez daha tanıklık ettik. Gazetecilerin hayatı tehdit altındayken, temenni cümlelerinden öteye gitmeyen açıklamalarla yetinilmesi, bu toplumun değerlerine verilen önemin seviyesini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hükümet temsilcileri, bu tavırlarıyla bizleri temsil etmediklerini bir kez daha açıkça göstermiştir.

Basın Emekçileri Sendikası olarak, paydaş örgütlerimizle yapacağımız istişarelerin ardından eylemlilik sürecine başlayacağımızı ve ilk adresimizin Polis Genel Müdürlüğü olacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz. Gazetecilik suç değildir.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.